| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| KPK | Temat postu: Zdjęcie główne albumu | |
|
Dołączył 24 Mar 2006 00:25 Posty 298 |
Witam!
Chciałem zaproponować następującą funkcję. Czasem przeglądam swoje albumy i często mam ochotę zmienić to "zdjęcie okładkowe", czyli pierwsze zdjęcie, jakie dodaję do tego albumu na jakieś inne, znajdujące się w nim. Wiem, że istnieje taka możliwość w oknie "Zarządzanie albumem", ale uwierzcie mi - gdy w albumie jest ponad 1000 fotek (a mam taki, np. z wzorami tatuaży: http://thekpk.fotosik.pl/albumy/70866.html ), to przeniesienie np. przedostatniej fotki na początek listy ze zdjęciami jest prawdziwą zmorą. Czy nie prościej byłoby, gdyby dodano np. do panelu zdjęciowego przy każdej fotce opcji w postaci checkbox`a wybierającego te główne zdjęcie? Przykład pokazałem na ilustracji:
![]() Dołączył 10 Sty 2006 11:39 Posty 359 |
Tak to brzmi rozsądnie choć nie dodamy tego w panelu fotek bo tam już i tak jest niezły burdel. Ale pomysł zapisany. Tak mi się kojarzy, że najlepiej by to było dać w opcjach rozszerzonych po wybraniu "pokaż zdjęcia z wybranego albumu". Funkcja będzie ultra mało używana bo i takich tysięcznych albumów wielu nie ma ale zgadzam się, że wtedy da to wogóle szanse wybrać fotkę. Druga opcja to tak, że być może kilka opcji z panelu fotek zniknie z ekranu bo jest ich tam miliard a pojawi się jakiś guzik "Zaawansowane" po najechaniu warstwa z szybkimi opcjami zaawansowanymi m.in. taką jak opisujesz.
_________________ -- Tomasz Dwornicki, td@medousa.pl, Zespół Fotosik.pl | |
| do góry | zobacz profil offline | |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości