Formularz wyszukiwania

Forum Fotosik.pl

Obecny czas:
24 Maj 2012 13:45

AutorWiadomość
Temat postu: problem z wgraniem zdjęć na fotosikPost Wysłany: 04 Cze 2010 14:33
Dołączył 03 Maj 2007 07:35 Posty 3
witam;
jestem na fotosiku kilka lat i nigdy nie narzekałem;
mam wykupione konto PRO do 14.02.2011, od jakiegoś czasu nie mogę wgrać żadnego zdjęcia na ten portal, notorycznie pokazuje mi sie błąd HTTP:417

Image
mimo zgłoszenia problemu technicznego 0k. 2 m-ce temu nie dostałem żadnej odpowiedzi;
wgrywanie z poziomu przeglądarki też się nie udaje, bez znaczenia czy pod systemem windows (98, 7) lub linux(ubuntu 9.10);
może to mieć naczenie tylko było by to dziwne-> mój dostawca internetu oprócz autoryzacji przez nr. MAC karty sieciowej(rutera) wprowadził dodatkowo PPPoE i od tego momentu mniej więcej mam to utrudnienie przy wgrywaniu zdjęć na fotosik-> tylko jeśli tak to jak wgrywa sie to u użytkowników łączy ADSL?wydaje mi sie to mało prawdopodobne; gdzie tkwi przyczyna tego zjawiska?
Pozdr...

Ostatnio edytowany przez ksysio3, 04 Cze 2010 17:36, edytowano w sumie 1 raz

do góryzobacz profil offline
Temat postu: Re: problem z wgraniem zdjęć na fotosikPost Wysłany: 04 Cze 2010 14:48
Dołączył 31 Gru 2008 13:11 Posty 488
Witaj,
spróbuj jeszcze poprzez Fotosik Managera. Ja zgłoszę Twój problem dalej, ale odpowiedź jak przyjdzie, to nie wcześniej niż po weekendzie.
Pozdrawiam.
Temat postu: Re: problem z wgraniem zdjęć na fotosikPost Wysłany: 04 Cze 2010 16:40
dzięki
poszło przez menadzera;
zainstalowalem na ubuntu pod wine i chodzi;
pozdr...
Temat postu: Re: problem z wgraniem zdjęć na fotosikPost Wysłany: 04 Cze 2010 18:29
Nie ma za co.
Jeżeli poszło pod managerem to przypuszczam, że kłopot jest z ustawieniami przeglądarki(ek?). Jednak to tylko mój strzał...
Temat postu: Re: problem z wgraniem zdjęć na fotosikPost Wysłany: 07 Cze 2010 10:31
Dołączył 26 Lis 2008 10:51 Posty 312
A może to coś w związku z ustawieniami Proxy ?

Proszę może spróbować włączyć automatyczne wykrywanie serwerów proxy w przeglądarce, lub spróbować innych ustawień dotyczących proxy. Trudno jednoznacznie określić co jest przyczyną. Jeśli zdarza się to pod różnymi systemami i przeglądarkami to wygląda na to, że problemy te są powodowane konfiguracją sieci właśnie.
Warto też zwrócić się z tym do dostawcy internetu.
Temat postu: Re: problem z wgraniem zdjęć na fotosikPost Wysłany: 18 Cze 2010 17:50
fotosik napisał(a):
A może to coś w związku z ustawieniami Proxy ?

Proszę może spróbować włączyć automatyczne wykrywanie serwerów proxy w przeglądarce, lub spróbować innych ustawień dotyczących proxy. Trudno jednoznacznie określić co jest przyczyną. Jeśli zdarza się to pod różnymi systemami i przeglądarkami to wygląda na to, że problemy te są powodowane konfiguracją sieci właśnie.
Warto też zwrócić się z tym do dostawcy internetu.

ha, zainstalowałem nowe ubuntu 10.04 i wszystko już jest ok;
a z netem nic się nie zmieniło;
dziwne;
Pozdr...
Temat postu: Re: problem z wgraniem zdjęć na fotosikPost Wysłany: 16 Lip 2010 21:39
Dołączył 17 Cze 2009 20:36 Posty 1
A ja mam znów "bład wejścia/wyjscia" przy wgrywaniu zdjęc.

Jest jakaś rada na to??
Temat postu: Re: problem z wgraniem zdjęć na fotosikPost Wysłany: 17 Lip 2010 08:40
Witaj,
to zapewne tylko chwilowe problemy. Sporadycznie pojawiające się przez niedługi okres czasu.
Pozdrawiam.
Temat postu: Re: problem z wgraniem zdjęć na fotosikPost Wysłany: 04 Paź 2010 14:00
Dołączył 02 Mar 2007 21:28 Posty 1
Witam jestem sporadyczną użytkowniczką fotosika kiedyś nie miałam problemów jednak teraz są i pojawiają się mimo różnych moich prób wgrywania zdjęć . Komunikat jaki się wyświetla to błędny login lub hasło ?! założyłam również jeszcze jedno konto ale na nim również występuje ten sam problem ?

Drugi problem dotyczy usuwania większej ilości zaznaczonych zdjęć jak nie wiem jak to zrobić idzie mi tylko pojedynczo ?

Z góry dziękuje za odpowiedz i proszę tak na chłopski rozum :-)) pozdrawiam ania
Temat postu: Re: problem z wgraniem zdjęć na fotosikPost Wysłany: 05 Paź 2010 07:49
Dołączył 26 Lis 2008 10:51 Posty 312
Aby usunąć większą ilość zdjęć jednocześnie należy w zakładce Moje Zdjęcia postawić "ptaszka" przy fotkach do usunięcia a następnie z menu nad zdjęciami wybrać "Akcja dla zaznaczonych : Usuń". W przypadku dużej ilości zdjęć, warto zmienić też sobie liczbę wyświetlanych fotek na stronie z 10 na np 50 czy 100.

Jeśli chodzi o problemy z logowaniem to proszę spróbować usunąć ciasteczka (cookies) z przeglądarki i wyczyścić jej pamięć podręczną i spróbować zalogować się ponownie.
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz Strona 1 z 1 [ 10 posty(ów) ]

Podsumowanie

Aktualnie na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Legenda

• Nowe posty
  • Brak nowych postów
  • Ogłoszenie
  • Nowe posty [ Popularny ]
  • Brak nowych postów [ Popularny ]
  • Przyklejony
  • Nowe posty [ Zablokowany ]
  • Brak nowych postów [ Zablokowany ]
  • Przesunięty
Zasady postowania