Formularz wyszukiwania

Forum Fotosik.pl

Obecny czas:
24 Maj 2012 12:53

AutorWiadomość
Temat postu: Nowy wygląd fotosikaPost Wysłany: 18 Maj 2006 13:31
Dołączył 10 Sty 2006 09:54 Posty 206
No fajnie że w końcu jest nowy fotosik (BEZ słówka beta), ale poza wodotryskami i raczej mało używanymi funkcjami, to się niewiele zmieniło :/ Gdzie multiupload co miał sie pojawić wraz z nowym wyglądem? No i ślimaczy się wszystko (chociaż może to być wina mojego łącza).

Image
do góryzobacz profil offline
Temat postu: Post Wysłany: 18 Maj 2006 13:47
Dołączył 10 Sty 2006 18:30 Posty 694
Minimalnie wolniej chodzi - zgodze się !

http://www.BlueForum.pl/ - Forum, Piąta Rzeczywistość :twisted:

www.BlueMan.pl - devBlog & Fotografia
Temat postu: Post Wysłany: 18 Maj 2006 13:58
Dołączył 10 Sty 2006 11:39 Posty 359
Multiupload zawsze był a jego rozszerzenie owszem będzie ale później to nie jest pilny gadżet bo on już jest. Co do ślimaczenia się to dajcie nam trochę czasu, zmiany sa ogromne w środku serwisu i jest to raczej baza do dalszych rzeczy choć zmian jest teraz cała masa i tak. Ślimaczy się bo kilka rzeczy za mocno obciąża serwer co się właśnie poprawia.
Temat postu: Post Wysłany: 18 Maj 2006 15:15
Dołączył 16 Sty 2006 16:51 Posty 44
Jakie szczęście, że wczoraj wgrałem około 30 fotek multiuploadem :)

Poprzednia wersja wydawała się przyjemna dla oka - obecna jest raczej sucha, chociaż wydaje się, że dostęp do informacji jest łatwiejszy. No i moim subiektywnym zdaniem kolorki są mierne... Poprzedni jasno-zielony i biały tworzyły stronę czystą, układ był prosty i przyjazny. Obecnie jest to układ portalowy który w połączeniu z szarym i ciemniejszym zielonym kolorem tworzy nieprzyjemną atmosferę "kurzu" szczególnie w topie.

Przy okazji bardzo ważna uwaga: już gdzieś ktoś pisał o stylach forum, ja powtórzę osobiście - dajcie możliwość zmiany stylu forum bo nie każdemu musi się podobać obecny! Nie mieści mi sie w głowie, żeby ustawić styl niestandardowy (czy on w ogóle jest zaakceptowany przez phpBB Group?) i uniemożliwić jego zmianę na inny, szczególnie jeśli klasyczny SubSilver panował nam miłościwie przez długi okres czasu... Uwolnijcie userów od obecnego stylu "alexis"...
Temat postu: Post Wysłany: 18 Maj 2006 15:19
Dołączył 12 Sty 2006 16:35 Posty 155
Witam serdecznie :)

Ładniejszy wygląd, praktyczniejsze menu, akcja charytatywna z googlami. Nic tylko pogratulować świetnej roboty. Zabieram się do „beta testów” :D

Pozdrawiam :)
Temat postu: Post Wysłany: 18 Maj 2006 15:29
Dołączył 16 Sty 2006 16:51 Posty 44
No ja już jestem po jednym teście ;)

Błąd: po wejściu na stronę użytkownika logo fotosika prowadzi NIE do strony głównej serwisu, lecz do strony głównej użytkownika.
Przykład: moja strona ma adres http://tomilipin.fotosik.pl a link pod logiem brzmi dokładnie tak samo w związku z czym po kliknięciu przeniesiony zostaję jeszcze raz do swojej strony.
Rozwiązanie: utworzyć sztywny link bezwzględny prowadzący do strony głównej serwisu, http://fotosik.pl
Temat postu: Post Wysłany: 18 Maj 2006 15:36
Dołączył 10 Sty 2006 09:54 Posty 206
W swoim poscie dotyczącym mulituploadu użyłem skrótu myślowego mając w nadziejji, że się domyślicie o co mi chodzi :? Miałem na myśli możliwość wysłania całego katalogu 3 kliknięciami myszki :roll:

Image
Temat postu: Post Wysłany: 18 Maj 2006 15:50
Dołączył 24 Mar 2006 00:25 Posty 298
Skoro już zgłaszamy zauważone błędy...
Zauważyłem, że występuje mały błąd z tymi dymkami:

Image

Również podczas korzystania z multiupoadu menu po lewej się bardzo brzydko `ściaśnia`:

Image

No i zakładka nie działa :cry:
Temat postu: Post Wysłany: 18 Maj 2006 23:54
Dołączył 15 Lut 2006 02:33 Posty 72
z tymi kolorami to racja -są za mdłe
ponadto nie pasuje mi wygląd po wejściu w moje albumy lub obrazki- poprzedni ramkowy był bardzo czytelny, a ten jest nieczytelny, jakiś taki mały i moim zdaniem niepotrzebnie po lewej stronie ekranu są te wszystkie zakładki zobacz zdjęcia, zobacz albumy itp.- uważam że na moim panelu użytkownika nie powinno ich być lub powinny być mniej widoczne-(tak jak w starej wersji w linii) jak będę chciał obejrzeć inne np. albumy to wejde w nie przez stronę główną

kolejną sprawą jest wygląd konkretnego albumu, ja zamieszczam link do tych albumów na allegro i w starej wersji wyświetlały się duże, ładne zdjęcia oferowanego towaru- a te są małe i to już nie jest to- nie wiem czy ktoś kto jest tu pierwszy raz będzie wiedział że można je powiększyć- a różnica w odbiorze jest bardzo duża

i zdaję się nie chodzi funkcja uprawnienia do albumu

i przy określaniu statusu albumów brakuje mi takiej możliwości że ktoś oglądający mój album (z linku na allegro) nie może oglądać innych moich zdjęć, mojej strony itp
jest to dosyć ważne bo ostatnio jakiś debil z konkurencji po obejrzeniu moich wszystkich zdjęć próbował mi grozić- ze zdjęć prywatnych zorientowal się kto ja jestem, ile mam lat i jaką rodzinę, jak się nazywają itp

(na szczęście mam też w ofercie ręczny drewniany masażer pleców w kształcie kija do bejsbbola)
Temat postu: Post Wysłany: 19 Maj 2006 10:49
Dołączył 12 Sty 2006 16:35 Posty 155
strona główna:

dobrze/fajnie, że:
jest bardziej przejrzysty, na wierzchu są potrzebniejsze funkcje, wygląd nie robi wrażenia „tworu z nudów” :)

szkoda, że:
nie ma "dodaj wiele"
nadal można dodać tylko jedna fotkę na raz z netu
nie ma zip-uploadu
klikniecie na avart dodającego komentarz nie przenosi tak jak nick do jego "strony głównej"
wyświetla się tak mało komentarzy

a może:
zamiast zawalać stronę nikomu niepotrzebnymi tekstami, wyświetlać więcej fotek
anonimowi userzy tez powinni mieć swój panel... oczywiście odpowiednio przystosowany

zonki:
czy to normalne, że nie widzę na głównej stronie nie widzę swoich komentarzy ?

inne:
mam nadzieje, że pomysł z tagami się jakoś rozwinie bo jak na razie zajmuje cenne miejsce...

album (najnowsze/1.html):

dobrze/fajnie, że:
fotki znajdują się w ramkach imitujących ich ilość
pojawiło się boczne menu

szkoda, że:
klikniecie na fotkę nie przenosi do albumu w, którym się znajduje
(firefox) po otwarciu nowej zakładki klikając na fotkę w albumie nie otwiera się strona z obrazkiem tylko ponownie strona albumu, w pierwszej wersji też tak było :/
po kliknięciu na fotkę ( w pokaz_obrazek) nie przenosi się do jej indywidualnej strony (showFullSize), tak jak po kliknięciu na "Rozmiar oryginalny"
po dodaniu fotki, w upload_single.cgi po kliknięciu na nią nie można przejść do jej strony

a może:
ramki po najechaniu kursorem mogłyby się podświetlać
po powiększeniu fotki - możliwość przesuwania się miedzy nimi jak poprzednio w albumach... wystarczy dodać buttony....
dać więcej cyfr-linków do wyboru strony w albumie, do tej pory jest tylko 5 a chętniej bym widział +-15

zonki:
po próbie wejścia do zablokowanego albumu tytół strony : {title}

edit:
przydała by sie możliwość przeglądania cudzych albumów przy pomocy "Panelu urzytkownika". Oczywiscie odpowiednio przystosowanego. Gdybym chcial przesłać (np) 200 linków dla znajomych do fotek z nie mojego albumu.

Pozdrówki :)
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz

Idź do strony 1, 2 

Strona 1 z 2 [ 20 posty(ów) ]

Podsumowanie

Aktualnie na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Legenda

• Nowe posty
  • Brak nowych postów
  • Ogłoszenie
  • Nowe posty [ Popularny ]
  • Brak nowych postów [ Popularny ]
  • Przyklejony
  • Nowe posty [ Zablokowany ]
  • Brak nowych postów [ Zablokowany ]
  • Przesunięty
Zasady postowania