Formularz wyszukiwania

Forum Fotosik.pl

Obecny czas:
24 Maj 2012 12:53

AutorWiadomość
Temat postu: Post Wysłany: 19 Maj 2006 11:15
Dołączył 06 Kwi 2006 13:06 Posty 73
Super ze juz ruszyl nowy fotosik. Nie bylo mnie jakies 3 dni a tyle sie zmienilo, zaraz zabieram sie za testowanie. Ale jak juz czytalem wypowiedzi to przylaczam sie do prozby zeby bylo mozna uploadowac caly katalok paroma kliknieciami.

Pozdrawiam
Orson

Image

Image
do góryzobacz profil offline
Temat postu: Post Wysłany: 22 Maj 2006 00:56
Dołączył 24 Mar 2006 00:25 Posty 298
Znalazłem mały, nieistotny, ale jednak - błąd.
Podczas usuwania zdjęcia wyskakuje komunikat, aby potwierdzić jego usunięcie.

Image

No i co? Literówka 8)
Chyba, że to wina kodowania znaków, albo mojej przeglądarki.

Cieszę się, że w końcu działa zakładka.

A, i jeszcze jedna sugestia z mojej strony - bardzo brakuje mi tego, że po dodaniu zdjęcia do bazy danych, podczas wyświetlenia się strony z kodami nie można kliknąć na miniaturkę (tam, gdzie jest kursor na screen`ie poniżej), aby pojawił się obrazek w całej swojej okazałości. Wcześniej taka opcja była. Bardzo często oglądam jeszcze obrazek po jego dodaniu. No i żeby go zobaczyć, to muszę wkleić kod do przeglądarki. Poprawcie to!

Image
Temat postu: Post Wysłany: 22 Maj 2006 15:37
Dołączył 09 Sty 2006 23:10 Posty 150
Cytuj:
Minimalnie wolniej chodzi - zgodze się !

Znaczne zoptymalizowalismy kod serwisu, powinno teraz chodzic znacznie szybciej a nawet smigac, moze juz sami zauwazyliscie?

Cytuj:
Błąd: po wejściu na stronę użytkownika logo fotosika prowadzi NIE do strony głównej serwisu, lecz do strony głównej użytkownika.
Przykład: moja strona ma adres http://tomilipin.fotosik.pl a link pod logiem brzmi dokładnie tak samo w związku z czym po kliknięciu przeniesiony zostaję jeszcze raz do swojej strony.
Rozwiązanie: utworzyć sztywny link bezwzględny prowadzący do strony głównej serwisu, http://fotosik.pl

Dziękujemy za uwagę, naprawione.

Cytuj:
Również podczas korzystania z multiupoadu menu po lewej się bardzo brzydko `ściaśnia`:

Naprawione.

Cytuj:
No i zakładka nie działa Crying or Very sad

Naprawione.

Cytuj:
Zauważyłem, że występuje mały błąd z tymi dymkami:

Naprawione.

Cytuj:
kolejną sprawą jest wygląd konkretnego albumu, ja zamieszczam link do tych albumów na allegro i w starej wersji wyświetlały się duże, ładne zdjęcia oferowanego towaru- a te są małe i to już nie jest to- nie wiem czy ktoś kto jest tu pierwszy raz będzie wiedział że można je powiększyć- a różnica w odbiorze jest bardzo duża

Dla osob sprzedajacych na aukcjach, szykujemy zupelnie inne/nowe rozwiązanie, które napewno wiekszosc zadowoli.

Uzytkownik, ktory zaznaczy w panelu zdjecia, ktore chce wystawic na aukcje i wrzuci je do generatora aukcji, to wygeneruja mu sie mieinaturki, ale przy okazji generowania kodu na aukcje zostanie wygenerowany taki album aukcyjny, ze bedzie mogl sobie nazwac. I teraz jak wstawi kod z tymi miniaturkami na aukcje, to po kliknieciu w obojetne jaka miniaturke zostanie przeniesiony na taka strone: http://images2.fotosik.pl/53/lsgg9e9n1dit92ax.gif

Cytuj:
i przy określaniu statusu albumów brakuje mi takiej możliwości że ktoś oglądający mój album (z linku na allegro) nie może oglądać innych moich zdjęć, mojej strony itp
jest to dosyć ważne bo ostatnio jakiś debil z konkurencji po obejrzeniu moich wszystkich zdjęć próbował mi grozić- ze zdjęć prywatnych zorientowal się kto ja jestem, ile mam lat i jaką rodzinę, jak się nazywają itp

To samo co wyzej.

Cytuj:
szkoda, że:
nie ma "dodaj wiele"
nadal można dodać tylko jedna fotkę na raz z netu
nie ma zip-uploadu

Dodaj wiele zdjec bylo i jest nadal. Co do zip-uploadu, jeszcze nie ruszylismy tego tematu, natomiast niedlugo bedzie dostepna aplikacja do wgrywania zdjec, i napewno bedzie bardziej wygodna niz zip-upload. Jednak najpierw musimy stworzyc specjalny interfejs API dla tej aplikacji.

Cytuj:
klikniecie na avart dodającego komentarz nie przenosi tak jak nick do jego "strony głównej"
wyświetla się tak mało komentarzy

Avatar kieruje do profilu osoby komentujacej, a link "wiecej" do komentowanego zdjecia.

W sumie dobry pomysl, stworzymy liste 100 ostatnich komentarzy.

Cytuj:
anonimowi userzy tez powinni mieć swój panel... oczywiście odpowiednio przystosowany

raczej nie

Cytuj:
czy to normalne, że nie widzę na głównej stronie nie widzę swoich komentarzy ?

Komentarze wyswietlane na stronie glownej trafiaja do moderacji, wiec nie sa pokazywane od razu.

Cytuj:
mam nadzieje, że pomysł z tagami się jakoś rozwinie bo jak na razie zajmuje cenne miejsce...

Tez mamy taka nadzieje:)

Cytuj:
A, i jeszcze jedna sugestia z mojej strony - bardzo brakuje mi tego, że po dodaniu zdjęcia do bazy danych, podczas wyświetlenia się strony z kodami nie można kliknąć na miniaturkę (tam, gdzie jest kursor na screen`ie poniżej), aby pojawił się obrazek w całej swojej okazałości. Wcześniej taka opcja była. Bardzo często oglądam jeszcze obrazek po jego dodaniu. No i żeby go zobaczyć, to muszę wkleić kod do przeglądarki. Poprawcie to!

Oczywiscie masz racje, lezy to w liscie poprawek pod koniec tygodnia juz bedzie..

Reszta odpowiedzi troszke pozniej:)

Pozdrawiam
Temat postu: Post Wysłany: 22 Maj 2006 15:40
Znalazłem kolejny błąd:

Image

Gdy klikam na "Zobacz stronę tego użytkownika", wyskakuje taki właśnie adres, jaki można zauważyć na pasku przeglądarki na powyższym, i poniższym screenie.

[code:1]http://.fotosik.pl/[/code:1]

Image
Temat postu: Post Wysłany: 22 Maj 2006 15:53
Dołączył 09 Sty 2006 23:10 Posty 150
Cytuj:
Gdy klikam na "Zobacz stronę tego użytkownika", wyskakuje taki właśnie adres, jaki można zauważyć na pasku przeglądarki na powyższym, i poniższym screenie.

Kod:
http://.fotosik.pl/

Zgadza sie, blad związany z usunieciem konta przez uzytkownika, ktory zamiescil juz fotki w serwisie.

Dziekujemy bardzo za zgłoszenie!
Temat postu: Post Wysłany: 22 Maj 2006 16:29
Dołączył 10 Sty 2006 18:30 Posty 694
Jakby ktoś nie zauważył, to fotosik znacznie przyśpieszył !! 8)

http://www.BlueForum.pl/ - Forum, Piąta Rzeczywistość :twisted:

www.BlueMan.pl - devBlog & Fotografia
do góryzobacz profil offline
Temat postu: Post Wysłany: 22 Maj 2006 16:36
Przyspieszył, zgadzam się. Głównie za sprawą usunięcia irytującego pop-up`a z postępem wgrywania obrazka. Teraz już częściej używam uploadera z głównej strony - bo mogę dodać jeszcze opis do fotki - a tego zakładka nie udostępnia.

No i znalazłem mały błąd:

Image

Maleńka literówka: "Informację o zdjęciu"
Temat postu: Post Wysłany: 25 Maj 2006 19:45
Dołączył 15 Lut 2006 02:33 Posty 72
Cytuj:
kolejną sprawą jest wygląd konkretnego albumu, ja zamieszczam link do tych albumów na allegro i w starej wersji wyświetlały się duże, ładne zdjęcia oferowanego towaru- a te są małe i to już nie jest to- nie wiem czy ktoś kto jest tu pierwszy raz będzie wiedział że można je powiększyć- a różnica w odbiorze jest bardzo duża

Dla osob sprzedajacych na aukcjach, szykujemy zupelnie inne/nowe rozwiązanie, które napewno wiekszosc zadowoli.

Uzytkownik, ktory zaznaczy w panelu zdjecia, ktore chce wystawic na aukcje i wrzuci je do generatora aukcji, to wygeneruja mu sie mieinaturki, ale przy okazji generowania kodu na aukcje zostanie wygenerowany taki album aukcyjny, ze bedzie mogl sobie nazwac. I teraz jak wstawi kod z tymi miniaturkami na aukcje, to po kliknieciu w obojetne jaka miniaturke zostanie przeniesiony na taka strone: http://images2.fotosik.pl/53/lsgg9e9n1dit92ax.gif

dzięki za odpowiedź
czekam na to rozwiązanie z niecierpliwością
żadnych uwag
to rozwiązanie jest super
Temat postu: Post Wysłany: 26 Maj 2006 12:41
znalazłem jeszcze jedną usterkę
jeżeli wgram najpierw zdjęcia i chce zamieścić je w nowym albumie który dopiero co tworzę to nie zapisują się polskie znaki np. ż, ł

po utworzeniu albumu trzeba jeszcze raz zmieniać jego nazwę
Temat postu: Post Wysłany: 26 Maj 2006 12:44
przepraszam
jednak się zapisało dobrze
ale wcześniej rzeczywiście ten błąd się pojawiał
Odpowiedz

Idź do strony 1, 2 

Strona 2 z 2 [ 20 posty(ów) ]

Podsumowanie

Aktualnie na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Legenda

• Nowe posty
  • Brak nowych postów
  • Ogłoszenie
  • Nowe posty [ Popularny ]
  • Brak nowych postów [ Popularny ]
  • Przyklejony
  • Nowe posty [ Zablokowany ]
  • Brak nowych postów [ Zablokowany ]
  • Przesunięty
Zasady postowania