| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| KPK | Temat postu: | |
|
Dołączył 24 Mar 2006 00:25 Posty 298 |
Mimo wszystko nadal obstaję za tym, aby tą funkcję wprowadzono.
Muszę przyznać, że z początku właśnie brak w fotosiku 'direct link to image' był powodem tego, że korzystałem z ImagesHack. Moi znajomi również wolą korzystać z Imageshack, bo potrzebują tylko bezpośredni link do obrazka. Przecież taka ramka z linkiem nie zajmuje wiele miejsca, a jest pomocna i to bardzo... _________________
| |
| do góry | zobacz profil offline | |
| BlueMan | Temat postu: | |
|
Dołączył 10 Sty 2006 18:30 Posty 694 |
KPK napisał(a): Przecież taka ramka z linkiem nie zajmuje wiele miejsca, a jest pomocna i to bardzo...
Ale tu nie chodzu o złożoność kodu, jaki zostanie użyty do wygenerowania kodu tej ramki z linkiem. Mimo wszystko chodzi o to, aby w przyszlosci fotosik nie zginał śmiercią naturalna, a wciąż się rozwijał. A na to potrzebne są fundusze, na nowe potężne serwery i ich administracje, itp. Jasne, pomocne, ale popatrzcie na to na trochę z innej strony Fotosik wspiera rozwój intelektualny ludzi 8) _________________ ![]() http://www.BlueForum.pl/ - Forum, Piąta Rzeczywistość www.BlueMan.pl - devBlog & Fotografia | |
|
Rozumiem, o co chodzi Ale nie znam osoby, która klika na reklamy, które się wyświetlają - podejżewam że robią to tylko sami admini. Chyba, że fotosik otrzymuje pieniądze za samo wyświetlanie tychże reklam - to co innego. _________________
| |
| Forix | Temat postu: | |
|
Dołączył 09 Sty 2006 23:10 Posty 150 |
Oj klikaja kilkaja, gdyby nie klikali adsense było by już historią.Zresztą google z tego się właśnie utrzymuje.
Cytuj: Google opublikowało raport finansowy za II kwartał br., w którym przychód firmy wyniósł 1,384 miliarda USD. Aż 46% przychodu firmy (630 mln USD) zostało wygenerowane poprzez partnerów Google (uczestników programu AdSense i serwisy korzystające z mechanizmów wyszukiwania, jak np. rodzima INTERIA.PL). Stanowi to wzrost o 82% w porównaniu z takim samym kwartałem roku ubiegłego, co unaocznia rosnącą popularność i zaufanie reklamodawców do reklamy kontekstowej. Zysk netto korporacji Google za drugi kwartał wyniósł 343 miliony. [/quote]
![]() Dołączył 10 Sty 2006 11:39 Posty 359 |
Dla kolegi KPK takie info. Na szczęście ludzie klikają w reklamy. A podejście, że ja z definicji nie klikam powoduje od 2 lat, że w sieci pojawia się coraz więcej płatnych serwisów bo ktoś za treści płacić przecież musi. Dlatego nieklikanie w reklamy które Cię interesują nawet to przyczynianie się do pogłebiania tego zjawiska Oczywiście nikogo nie namawiam do klikania. Proszę tylko nie prezentowac postawy, że tylko idioci klikają w reklamy. Sam jako zaawansowany użytkownik internetu klikam w reklamy jakie mnie interesują bo tak działa świat. _________________ -- Tomasz Dwornicki, td@medousa.pl, Zespół Fotosik.pl | |
| BlueMan | Temat postu: | |
|
Dołączył 10 Sty 2006 18:30 Posty 694 |
Polacy niestety podchodzą do tego tak, że jak ja nic nie mam $ z kliknięcia, to dlaczego inny ma zarobić na mnie _________________ ![]() http://www.BlueForum.pl/ - Forum, Piąta Rzeczywistość www.BlueMan.pl - devBlog & Fotografia | |
|
Agrest napisał(a): 2 lat, że w sieci pojawia się coraz więcej płatnych serwisów bo ktoś za treści płacić przecież musi. Przecież internet działa tak samo jak gazety. Nie dostajemy jej za darmo. Teraz darmowe serwisy są jak studenckie gazetki - utrzymują się z reklam i nielicznych sponsorów. Całkowicie to rozumiem, ale takie zjawisko prowadzi do - brzydko mówiąc - selekcji - na serwisy dobre - które wspierać nie boją się chojni admini, którzy wiedzą, że pieniądze zainwestowane szybko się zwrócą, oraz na serwisy słabe, które z racji kiepskiego wkładu sił i serca - odchodzą powoli do cienia, aż w końcu upadają. Agrest napisał(a): Dlatego nieklikanie w reklamy które Cię interesują nawet to przyczynianie się do pogłebiania tego zjawiska Tego nie powiedziałem, że nie klikam w reklamy, które reklamują produkt, którego nabyciem jestem zainteresowany. Agrest napisał(a): Proszę tylko nie prezentowac postawy, że tylko idioci klikają w reklamy.
Tego też nie powiedziałem Przypominam, że chciałem tylko zaproponować wprowadzenie opcji opisanej w poprzednich postach. _________________
| |
| wawerj | Temat postu: | |
![]() Dołączył 15 Lut 2006 02:33 Posty 72 |
Swięte słowa Architekt
W końcu wy też musicie z czegoś żyć, tak samo jak ci co handlują w internecie Inaczej ten serwis byłby poprostu płatny....albo by nie istniał. Ja go wykorzystuję zarówno do celów komercyjnych jak i prywatnych i jestem z niego BARDZO zadowolony. _________________ "...nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem, jest sobota..." | |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości