| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| Phantoman | Temat postu: Kompresja w albumach | |
![]() Dołączył 10 Sty 2006 09:54 Posty 206 |
Moim zdanim kompresja w albumach jest zbyt duża. Zdjęcia makabrycznie tracą na wyglądzie a o portretach to juz nie wspomne jak wyglądają po takiej kompresji :/ Nie może byc tak jak z nieprzypisanymi zdjęciami, że są bez kompresji?
| |
| do góry | zobacz profil offline | |
| Forix | Temat postu: | |
|
Dołączył 09 Sty 2006 23:10 Posty 150 |
Witam,
faktycznie kompresja bardzo psuje jakość zdjęć, postaramy się to naprawić jak najszybciej _________________
| |
| poizon | Temat postu: | |
|
Dołączył 10 Sty 2006 13:15 Posty 5 |
dolaczam sie do prosby o zmniejszenie kompresji, albo o calkowiete jej usuniecie przy upoladzie. Zdjecie czasami wygladaja makabrycznie i nie nadaja sie do upubliczniania swoich fotografii.
| |
| Agrest | Temat postu: | |
![]() Dołączył 10 Sty 2006 11:39 Posty 359 |
O kompresji wiemy. Chcemy to poprawić w najbliższym czasie jednak musicie też zrozumieć, że dyski z gumy nie są a uzytkownicy wrzucają bardzo rozrzutnie zdjęcia. Kompresja jest więc koniecznością i trudno tu ustalić jakiś dolny limit wielkości fotki jaka kompresji nie podlega. Przytłaczjąca większość userów wrzuca fotki które moga być bez utraty jakości dużo mniejsze stąd decyzja o kompresji. Będziemy pracować nad kompresją ale w jakiejś formie w zasadzie istnieć musi.
_________________ -- Tomasz Dwornicki, td@medousa.pl, Zespół Fotosik.pl | |
| poizon | Temat postu: | |
|
Dołączył 10 Sty 2006 13:15 Posty 5 |
a moze sms'ik za 1,22 na miesiac aby mozna bylo wrzucac zdjecia bez kompresji? A noz za ta kase uzbiera wam sie na dodatkowy dysk. Chociaz z drugiej strony wydaje mi sie ze fotosik powienien byc bezplatny i powienien zapewniac najwyzsza jakosc uslug. To moze zroic cos takiego ze dana rozdzielczosc zdjec bedzie limitowana rozmarem. to znaczy ze np zdjecie 800x600 moze miec max 200kb, jesli ma wiecej to fotosik zwiekszy kompresje tak aby fotka zajmowala nie wiecej jak 200kb. Tylko z drugiej strony jak ocenic te gorne granice?? hehehe, ale nie moja glowa w tym. Ja chce wrzucac zdjecia i miec pewnosc ze beda identycznej jakosci, bo jak nie to dla mnie fotosik staci wartosc.
| |
| Agrest | Temat postu: | |
![]() Dołączył 10 Sty 2006 11:39 Posty 359 |
Zrobimy testy jakości kompresji GD i ImageMagic z róznymi opcjami zobaczymy jak z zajętością fotek. I tutaj nie chodzi o kolejny dysk Fotosik w swej bazowej funkcjonalności pozostanie bezpłatny. Za ofertę 1zł dziękujemy, póki co staramy się utrzymać system własnymi środkami i minimalną reklamą _________________ -- Tomasz Dwornicki, td@medousa.pl, Zespół Fotosik.pl | |
| batibat | Temat postu: | |
![]() Dołączył 10 Sty 2006 16:06 Posty 233 |
Rzeczywiści taka kompresja jest dość dużym błędem ;/ czekamy na poprawę jakości Szkoda również że fotki mogą ważyć max. 1 mb. Fajnie by było jakby nie było żadnych ograniczeń co to wielkości pliku pozdro! _________________
| |
| SiReK | Temat postu: | |
![]() Dołączył 09 Sty 2006 23:43 Posty 30 |
Jakby nie było limitu na pojedynczą fotkę, to bym sobie wrzucił to największe cyfrowe zdjęcie świata: http://www.tabloidcolumn.com/worlds-largest-digital-photo.html wielkości 2.5 Giga Pixela i serwery fotosika robią lulu, a tego chyba nie chcemy nie?
_________________ ................. Pozdrawiam ..::SiReK::.. | |
| Phantoman | Temat postu: | |
![]() Dołączył 10 Sty 2006 09:54 Posty 206 |
SiReK napisał(a):
Udało mi się wyszukać te kobitki na zdjęciu 8) | |
| SiReK | Temat postu: | |
![]() Dołączył 09 Sty 2006 23:43 Posty 30 |
A mi sie nie udało, ale znalazłem faceta bez głowy, który sobie spokojnie idzie:) Hehehe. Nie wiem jaki to bład i jak to wyszło, że od torsu w górę się rozpływa.
_________________ ................. Pozdrawiam ..::SiReK::.. | |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości