Formularz wyszukiwania

Forum Fotosik.pl

Obecny czas:
24 Maj 2012 09:25

AutorWiadomość
Temat postu: Kody do miniaturekPost Wysłany: 26 Lis 2010 12:27
Dołączył 23 Lis 2008 15:15 Posty 3
Problem jest następujący: dodaję kilka zdjęć. Dodawane są w porządku chronologicznym np. 01 02 03 04 itd.
Na razie OK
W panelu wyświetlane są w porządku chronologicznym od końca: 04 03 02 01
Tak jak trzeba. Na razie OK
Teraz chcę kody do miniaturek /albo czegokolwiek/. Zaznaczam zdjęcia i dostaję kody w kolejności: 04 03 02 01
Kompletnie bez sensu bo /dla niektórych czasem, dla mnie zawsze/ chronologia ma znaczenie. Nie może zdjęcie
z godziny 12 być przed zdjęciem z godziny 11.
Dobrze gdyby była opcja: w kolejności odwrotnej /czyli dla mnie jedynej poprawnej/ ale nie ma.
I cała użyteczność tej funkcji /dla mnie/ jest na nic. Trzeba dodawać ręcznie, jeden po drugim.
Mam nadzieję że jasne.
do góryzobacz profil offline
Temat postu: Re: Kody do miniaturekPost Wysłany: 26 Lis 2010 12:31
O pozdrowieniach zapomniałem a zatem pozdrawiam
Temat postu: Re: Kody do miniaturekPost Wysłany: 26 Lis 2010 12:40
Dołączył 26 Lis 2008 10:51 Posty 312
Zdjęcia są domyślnie wyświetlane zawsze w porządku chronologicznym, od najnowszego (ostatnio dodanego). Zarówno na stronie użytkownika jak i np w zakładce Moje Zdjęcia. Ale w niej można zmieniać kolejność wyświetlania:

"Sortuj wg: Nazwa/Ocena/Rozmiar/Data dodania/Wyświetleń"

W takiej kolejności jak są wyświetlane na stronie, są w generowanym kodzie :!:
Chyba nie jest to takie kompletnie bez sensu ? ;)

Jest jeszcze dodatkowo w Generatorze galerii aukcyjnych opcja "Kolejność zdjęć", gdzie w łatwy sposób można sobie zmieniać kolejność fotek w galerii.
Temat postu: Re: Kody do miniaturekPost Wysłany: 30 Lis 2010 11:52
fotosik napisał(a):
Zdjęcia są domyślnie wyświetlane zawsze w porządku chronologicznym, od najnowszego (ostatnio dodanego). Zarówno na stronie użytkownika jak i np w zakładce Moje Zdjęcia. Ale w niej można zmieniać kolejność wyświetlania:

"Sortuj wg: Nazwa/Ocena/Rozmiar/Data dodania/Wyświetleń"

W takiej kolejności jak są wyświetlane na stronie, są w generowanym kodzie :!:
Chyba nie jest to takie kompletnie bez sensu ? ;)

Jest jeszcze dodatkowo w Generatorze galerii aukcyjnych opcja "Kolejność zdjęć", gdzie w łatwy sposób można sobie zmieniać kolejność fotek w galerii.

Kompletnie bez sensu to nie jest. Ale funkcjonalne w tym wąskim aspekcie o któreym piszę też nie.
Owszem, można wysortować sobie od najnowszego ale to też nie pomaga. Po pierwsze nie można tak ustawić na stałe /o ile wiem/. czyli po każdym otwarciu fotosika trzeba zmieniać. Po drugie strona nr 1 jest stroną ostatnią i tego też nie da się ustawić na stałe. Po trzecie i najważniejsze - na ostatniej stronie /czyli nr 1/ jest końcówka zdjęć. Może się zdarzyć że potrzebuję 9 zdjęć a mam tylko np. 8 bo tyle wychodzi z modulo (wiem żę mogę wyświetlić 20 ale to poza statystyczną szansą nic nie zmienia/. I *upa bo ilość klików w porównaniu z ręcznym wstawianiem jest podobna.
Nawiasem to nie jest sprawa życia i śmierci, te 5 minut więcej przy pojedyńczym pobieraniu kodów da się przeżyć. Ale fajnie było jednak mieć możliwość żeby wszystko było z sensem. Czyli podsumowując - w idealnym świecie chciałbym mieć tak
żeby ustawienia były zapamiętane, mając powyższe na uwadze żebym mógł wyświetlać "od tyłu" i żeby ten tył dobijał do końca czyli żebym na stronie nr 1 miał komplet zdjęć. Albo, jeszcze lepiej postulat z pierwszego postu - żeby można było posortować kody odwrotnie. I wreszcie żeby niepotrzebne mi rodzaje kodów nie były wyświetlane bo po co? O drobiazgu że reklama na pasku bocznym jest umieszczona akurat tam gdzie pobiera się kody i na 10 klików po kody 7 razy wyskakuje reklama nie wspominam bo wiadomo że każdy musi z czegoś żyć.

Pozdrawiam
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz Strona 1 z 1 [ 4 posty(ów) ]

Podsumowanie

Aktualnie na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Legenda

• Nowe posty
  • Brak nowych postów
  • Ogłoszenie
  • Nowe posty [ Popularny ]
  • Brak nowych postów [ Popularny ]
  • Przyklejony
  • Nowe posty [ Zablokowany ]
  • Brak nowych postów [ Zablokowany ]
  • Przesunięty
Zasady postowania