| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| Forix | Temat postu: Jak wstawić zdjęcia na Aukcje Internetowe z Fotosika | |
|
Dołączył 09 Sty 2006 23:10 Posty 150 |
Dodawanie zdjęć do aukcji internetowych z fotosika jest bardzo proste i bardzo przydatne, bowiem możemy zaoszczędzić pieniążki na każdym dodatkowym zdjęciu.
Aukcje krok po korku (na przykładzie Allegro): 1. Najpierw jak wiadomo wybieramy kategorie aukcji:
2. Następnie klikamy dalej. Teraz pojawia nam się pole edycji wystawianego przedmiotu, gdzie możemy wybrać tytuł aukcji, napisać opis oraz wstawić zdjęcia prezentujące sprzedawany przedmiot. Allegro pozwala na wstawienie jednego zdjęcia do 50kb (rozmiar) za darmo. Warto takie zdjęcie wstawić, ponieważ jego miniaturka będzie widniała przy prezentacji aukcji np w danej kategorii:
Za każde kolejno wstawione zdjęcie, pobierana jest już opłata:
Teraz można już skorzystać z Fotosika. Wybieramy sobie zdjęcia które są nam potrzebne do prezentacji sprzedawanego przedmiotu i wchodzimy do serwisu http://www.fotosik.pl. Nie będę opisywał, jak się dodaje zdjęcia do Fotosika, bo jest to przejrzyście wytłumaczone w FAQ - http://www.fotosik.pl/faq.php#2. Po dodaniu zdjęcia do Fotosika, otrzymujemy liste kodów. Nas będzie interesował kod zdjęcia: "Miniaturka na Aukcje Allegro, Świstak, Ebay"
Kod ten kopiujemy za pomocą klawiszy CTRL+C (kopiuj), a następnie wklejamy do OPisu aukcji za pomocą klawiszy CTRL+V (wklej):
W powyższym przykładzie wstawiłem 3 zdjęcia, ale można ich wstawić ile dusza zapragnie. Następnie ustalamy cene przedmiotu i inne funkcje aukcji i klikamy "dalej". Jeżeli wszystko jest dodane prawidłowo, naszym oczom powinien pokazać się podgląd aukcji, gdzie jeszcze możemy się zastanowić co można zmienić.
Jeżeli stwierdzimy, że wszystko jest na swoim miejscu, klikamy na przycisku "Wystaw Aukcje...". I to wszystko... Nasza aukcja powinna sie prezentować, następująco:
Wiadomo, że wygląd aukcji można jeszcze upiększyć, korzystając z szablonów. Serdecznie Pozdrawiam. _________________
| |
| do góry | zobacz profil offline | |
| skubiduja81 | Temat postu: zdjecia w opisie | |
|
Dołączył 14 Mar 2008 09:51 Posty 2 |
czy to jeszcze dziala? bo na ebay raczej juz nie.
juz doszlem do tego Ostatnio edytowany przez skubiduja81, 22 Mar 2008 19:08, edytowano w sumie 1 raz | |
| martaw | Temat postu: | |
|
Dołączył 01 Mar 2008 18:28 Posty 1 |
cześć
| |
| skubiduja81 | Temat postu: zdjecie | |
|
Dołączył 14 Mar 2008 09:51 Posty 2 |
zrob tak jak robiles ale w HTLM nie na standart..
| |
| karmel8 | Temat postu: | |
|
Dołączył 22 Lut 2009 09:48 Posty 1 |
Dziekuję bardzo, ta informacja mi się przydała. | |
| ylang1 | Temat postu: | |
|
Dołączył 10 Kwi 2009 21:10 Posty 1 |
witam
ja mam takie pytanie, jak wstawic zdjecie aby sie wyswietlalo na srodku aukcji a nie z lewej strony. | |
| 83agatha | Temat postu: | |
|
Dołączył 24 Wrz 2009 01:25 Posty 1 |
WIELKIE DZIĘKI!!!!!!!!!!!
WŁAŚNIE TAKIEJ INSTRUKCJI POTRZEBOWAŁAM:* | |
| miyagi14125 | Temat postu: Re: Jak wstawić zdjęcia na Aukcje Internetowe z Fotosika | |
|
Dołączył 26 Lut 2010 20:38 Posty 1 |
Dzięki! to jest super! Zawsze zaoszczędzisz parę złotych i zdjęcia będą duże. Jeszcze raz dzięki! | |
| krisbuffalo | Temat postu: Re: Jak wstawić zdjęcia na Aukcje Internetowe z Fotosika | |
|
Dołączył 15 Lut 2010 20:57 Posty 1 |
Witam Może ktoś mi powie dlaczego jak wklejam link do zdjęcia to mi na szablonie pokazuje przeciętą koperty. Dziękuje za pomoc | |
| bzstokrotka | Temat postu: Re: Jak wstawić zdjęcia na Aukcje Internetowe z Fotosika | |
|
Dołączył 07 Lip 2011 08:00 Posty 1 |
Super dzięki, fajnie, że odpowiedziałeś pytającej oaobie, że w HTML jeszcze raz dzięki | |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości