Formularz wyszukiwania

Forum Fotosik.pl

Obecny czas:
24 Maj 2012 08:35

AutorWiadomość
Temat postu: Fotosik Manager 0.23 - problemPost Wysłany: 19 Wrz 2006 21:06
Dołączył 24 Mar 2006 00:25 Posty 298
Witam!
Ostatnio zainstalowałem nową wersję Fotosik Managera 0.23 (dopiero teraz, głównie z racji tego, że jestem nieufny, wobec nowych wersji wypuszczanych przez twórców - jeśli coś chodzi u mnie sprawnie, ciężko jest mi przenieść się na coś nowszego), i jestem załamany, gdyż moje obawy były nieuzasadnione...
Gdy próbuję wgrać zdjęcie pojedyńcze z mojego komputera, klikam prawym przyciskiem na niego, i klikam na opcję `Wyślij na Fotosik.pl`.
I wszystko było pięknie, gdyby nie to, że pokazuje mi się po uruchoomieniu programu zakładka do wysyłania "wielu plików", mimo iż mam zamiar wysłać tylko jeden.
Jest to bardzo niewygodne, i liczę na poprawienie tego `błędu` (może takie było założenie, jeśli tak - gratuluję pomysłu).

Image
Temat postu: Post Wysłany: 19 Wrz 2006 22:15
Dołączył 10 Sty 2006 18:30 Posty 694
A jaka jest dla Ciebie różnica niby w tym, czy zakładka mulit, czy single ?! Bo ja nie widzę różnicy !

http://www.BlueForum.pl/ - Forum, Piąta Rzeczywistość :twisted:

www.BlueMan.pl - devBlog & Fotografia
do góryzobacz profil offline
Temat postu: Post Wysłany: 20 Wrz 2006 09:40
Dołączył 10 Sty 2006 11:39 Posty 359
Bardzo źle, że nie używasz nowych wersji :-) Te wersje jak wiesz pojawiły się w ciągu kilku dni bo zwyczajnie poprawialismy zgloszone błędy. Od wersji 0.23 od 2 miesięcy nie było żadnej uwagi co do FMa więc uznajemy, że soft działa bardzo dobrze (a fotek nim dodawanych jest mase). Dodawanie do multi jest koniecznością bo przecież nie wiemy ile user doda fotek. Co więcej - zakładka dodania jednej fotki ma tutaj mały sens wogóle i nie wiem sam po co jest :-) I jak napisał Blueman przecież to nie robi różnicy...
Temat postu: Post Wysłany: 20 Wrz 2006 14:47
Dla mnie robi różnicę, bo wyświetla mi się tylko jeden kod, a wcześniej wyświetlała się zakładka single uploadu, gdzie mam szereg kodów do skopiowania - teraz muszę wybierać z listy interesujący mnie kod, zaznaczyć go i dopiero skopioiwać - wszystko zajmuje zdecydowanie więcej czasu niż poprzednio.
Bardzo mnie to drażni. Mógłbym prosić o udostępnienie starszych wersji fotosik managera?
Temat postu: Post Wysłany: 20 Wrz 2006 14:58
Dołączył 10 Sty 2006 18:30 Posty 694
Ja posiadam 0.21, 0.22, 0.23 oraz jakieś wcześniejsze wersja beta, ktore tylko betatesterzy używali i trzepali na wszystkie strony z błędów ;)

Jak tylko admini nie mają własnych kopii, oraz wyrażą zgode na udostępnienie 0.22 to mogę to zrobić ;)

http://www.BlueForum.pl/ - Forum, Piąta Rzeczywistość :twisted:

www.BlueMan.pl - devBlog & Fotografia
Temat postu: Post Wysłany: 20 Wrz 2006 20:38
Powiedzmy że jedną wersję wstecz można dać ale nie dalej. API kontroluje wersje aplikacji jaka się łaczy nie ukrywam, że będziemy bardzo stare wersje blokować wogóle przy jakichś kluczowych zmianach :-)
Temat postu: Post Wysłany: 20 Wrz 2006 21:46
Właśnie zauważyłem - znalazłem w swoim folderze Downloads wersję 0.2 FM, ale przy próbie uruchomienia programu wyskakuje informacja, że ta wersja już wygasła :(
A szkoda, bo jeśli chodzi o wrzucanie pojedyńczych fotek, to była znakomita.
Czy w kolejnych wersjach będzie możliwość wyboru - czy przy wrzucaniu jednego pliku będzie otwierać się zakładka z singlem, czy zakładka z multiuploadem?

I tak od siebie - takie rozwiązanie jakie jest teraz jest wg. mnie beznadziejne. Przecież nie po to klikam w jeden plik, aby otwierać multiupload. Jeśli będę chciał wgrać więcej zdjęć, to uruchomię FM. A jeśli będę chciał wgrać tylko jeden plik, to wybiorę z menu kontekstowego opcję "wyślij na fotosik.pl". Dlaczego więc teraz jest na odwrót - aby wygodnie wgrać jedno zdjęcie z całym asortymentem kodów, muszę specjalnie uruchamiać FM, zamiast wysyłać plik przez PPM i `Wyślij na f...`?
Rozumiem, żeby opcja z menu kontekstowego działała też, gdy zaznaczy się wiele plików, ale to też nie działa!
Wobec tego rodzi się pytanie - po co w ogóle taka opcja jest?
Temat postu: Post Wysłany: 20 Wrz 2006 22:57
Tamga wygasła bo to beta była i miała ograniczenie czasowe działania zaszyte.
Co do zmiany to wynikała ona z tego, że na wielu komputerach te opcje nie działaly i dopiero własne funkcje napisane do dodawania fotek rozwiązały problem w większości Windowsów, ale zastanowie się nad tym co piszesz bo na pewno coś w tym jest przed kolejną wersją uploadera. Przyznam, że nie zakładaliśmy FMa do pojedynczych uploadów i wogóle taka funkcja jest tam przypadkiem :-) Stąd całe zamieszanie.
Temat postu: Post Wysłany: 21 Wrz 2006 07:30
Agrest napisał(a):
Przyznam, że nie zakładaliśmy FMa do pojedynczych uploadów i wogóle taka funkcja jest tam przypadkiem :-) Stąd całe zamieszanie.

Teraz już rozumiem :)
A szkoda, bo pewnie jest wiele osób, które wrzucają pojedyńcze zdjęcia bez potrzeby otwierania przeglądarki.
No, ale mam nadzieję, że w przyszłości zmieni się obecna sytuacja ;)
A póki co - pozostało wrzucać mi fotki w troszkę niewygodny sposób - ale czego się nie robi :D
Odpowiedz Strona 1 z 1 [ 9 posty(ów) ]

Podsumowanie

Aktualnie na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Legenda

• Nowe posty
  • Brak nowych postów
  • Ogłoszenie
  • Nowe posty [ Popularny ]
  • Brak nowych postów [ Popularny ]
  • Przyklejony
  • Nowe posty [ Zablokowany ]
  • Brak nowych postów [ Zablokowany ]
  • Przesunięty
Zasady postowania