| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| KPK | Temat postu: Fotosik Manager 0.23 - problem | |
|
Dołączył 24 Mar 2006 00:25 Posty 298 |
Witam!
Ostatnio zainstalowałem nową wersję Fotosik Managera 0.23 (dopiero teraz, głównie z racji tego, że jestem nieufny, wobec nowych wersji wypuszczanych przez twórców - jeśli coś chodzi u mnie sprawnie, ciężko jest mi przenieść się na coś nowszego), i jestem załamany, gdyż moje obawy były nieuzasadnione... Gdy próbuję wgrać zdjęcie pojedyńcze z mojego komputera, klikam prawym przyciskiem na niego, i klikam na opcję `Wyślij na Fotosik.pl`. I wszystko było pięknie, gdyby nie to, że pokazuje mi się po uruchoomieniu programu zakładka do wysyłania "wielu plików", mimo iż mam zamiar wysłać tylko jeden. Jest to bardzo niewygodne, i liczę na poprawienie tego `błędu` (może takie było założenie, jeśli tak - gratuluję pomysłu).
|
Dołączył 10 Sty 2006 18:30 Posty 694 |
A jaka jest dla Ciebie różnica niby w tym, czy zakładka mulit, czy single ?! Bo ja nie widzę różnicy !
_________________ ![]() http://www.BlueForum.pl/ - Forum, Piąta Rzeczywistość www.BlueMan.pl - devBlog & Fotografia | |
| do góry | zobacz profil offline | |
| Agrest | Temat postu: | |
![]() Dołączył 10 Sty 2006 11:39 Posty 359 |
Bardzo źle, że nie używasz nowych wersji _________________ -- Tomasz Dwornicki, td@medousa.pl, Zespół Fotosik.pl | |
| KPK | Temat postu: | |
|
Dla mnie robi różnicę, bo wyświetla mi się tylko jeden kod, a wcześniej wyświetlała się zakładka single uploadu, gdzie mam szereg kodów do skopiowania - teraz muszę wybierać z listy interesujący mnie kod, zaznaczyć go i dopiero skopioiwać - wszystko zajmuje zdecydowanie więcej czasu niż poprzednio.
Bardzo mnie to drażni. Mógłbym prosić o udostępnienie starszych wersji fotosik managera? _________________
| |
| BlueMan | Temat postu: | |
|
Dołączył 10 Sty 2006 18:30 Posty 694 |
Ja posiadam 0.21, 0.22, 0.23 oraz jakieś wcześniejsze wersja beta, ktore tylko betatesterzy używali i trzepali na wszystkie strony z błędów Jak tylko admini nie mają własnych kopii, oraz wyrażą zgode na udostępnienie 0.22 to mogę to zrobić _________________ ![]() http://www.BlueForum.pl/ - Forum, Piąta Rzeczywistość www.BlueMan.pl - devBlog & Fotografia | |
Powiedzmy że jedną wersję wstecz można dać ale nie dalej. API kontroluje wersje aplikacji jaka się łaczy nie ukrywam, że będziemy bardzo stare wersje blokować wogóle przy jakichś kluczowych zmianach _________________ -- Tomasz Dwornicki, td@medousa.pl, Zespół Fotosik.pl | |
|
Właśnie zauważyłem - znalazłem w swoim folderze Downloads wersję 0.2 FM, ale przy próbie uruchomienia programu wyskakuje informacja, że ta wersja już wygasła A szkoda, bo jeśli chodzi o wrzucanie pojedyńczych fotek, to była znakomita. Czy w kolejnych wersjach będzie możliwość wyboru - czy przy wrzucaniu jednego pliku będzie otwierać się zakładka z singlem, czy zakładka z multiuploadem? I tak od siebie - takie rozwiązanie jakie jest teraz jest wg. mnie beznadziejne. Przecież nie po to klikam w jeden plik, aby otwierać multiupload. Jeśli będę chciał wgrać więcej zdjęć, to uruchomię FM. A jeśli będę chciał wgrać tylko jeden plik, to wybiorę z menu kontekstowego opcję "wyślij na fotosik.pl". Dlaczego więc teraz jest na odwrót - aby wygodnie wgrać jedno zdjęcie z całym asortymentem kodów, muszę specjalnie uruchamiać FM, zamiast wysyłać plik przez PPM i `Wyślij na f...`? Rozumiem, żeby opcja z menu kontekstowego działała też, gdy zaznaczy się wiele plików, ale to też nie działa! Wobec tego rodzi się pytanie - po co w ogóle taka opcja jest? _________________
| |
Tamga wygasła bo to beta była i miała ograniczenie czasowe działania zaszyte.
Co do zmiany to wynikała ona z tego, że na wielu komputerach te opcje nie działaly i dopiero własne funkcje napisane do dodawania fotek rozwiązały problem w większości Windowsów, ale zastanowie się nad tym co piszesz bo na pewno coś w tym jest przed kolejną wersją uploadera. Przyznam, że nie zakładaliśmy FMa do pojedynczych uploadów i wogóle taka funkcja jest tam przypadkiem _________________ -- Tomasz Dwornicki, td@medousa.pl, Zespół Fotosik.pl | |
|
Agrest napisał(a): Przyznam, że nie zakładaliśmy FMa do pojedynczych uploadów i wogóle taka funkcja jest tam przypadkiem
Teraz już rozumiem A szkoda, bo pewnie jest wiele osób, które wrzucają pojedyńcze zdjęcia bez potrzeby otwierania przeglądarki. No, ale mam nadzieję, że w przyszłości zmieni się obecna sytuacja A póki co - pozostało wrzucać mi fotki w troszkę niewygodny sposób - ale czego się nie robi _________________
| |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości