Formularz wyszukiwania

Forum Fotosik.pl

Obecny czas:
24 Maj 2012 08:35

AutorWiadomość
Temat postu: Fotosik Manager 0.2Post Wysłany: 20 Lip 2006 15:15
Dołączył 12 Sty 2006 16:35 Posty 155
Witam :)

Zauważyłem, że jeszcze nie ma tematu poświęconego propozycjom dotyczącym Managera więc zakładam temat.

Na dzień dzisiejszy moje propozycje są następujące:

1. sesje uploadu - jako, że wersja 0.2 ma ogranicznik (chyba) 50 fotek, w przypadku chęci uploadu np.: 500, program dzieli to na 10 sesji, które rozpoczynają się automatycznie po wykonaniu poprzedniej.

2. synchronizacja - ustawienie "nasłuchu" folderów na dysku, w przypadku dodania zdjęć do "nasłuchiwanego" folderu włącza się Manager i informuje o gotowości uploadu lub wg. ustawień sam automatycznie uploaduje do wybranego wcześniej folderu, w tle informując w dymku przy zegarze.

3. menu kontekstowe na folderach - tak jak w przypadku plików tylko, że z folderami.

4. Skróty klawiszowe - do najważniejszych funkcji.

5. Przydałby się dzwięk powiadamiający o ukończeniu uploadu. Może dziłający na zasadzie wywołania dźwięku "Gwiazdka" z systemowego zbioru :) albo dowolnego wybranego.

6. Możliwość Pauzy uploadu.

7. Ustawienie limitu transferu

Pozdrawiam :)
do góryzobacz profil offline
Temat postu: Post Wysłany: 20 Lip 2006 21:26
Dołączył 10 Sty 2006 18:30 Posty 694
1. Według mnie po to jest to ograniczenie, aby troszkę utrudnić taki masowy spam obrazków !!
2. Za bardzo by to integrowało w system, a do tego FManager(Fotosik Manager) musiałby cały czas czuwać w okolicach zegara i nadsłuchiwać foldery.
3. Foldery można po prostu przeciągać do okna aplikacji... większego problemu przy tym nie ma ;)
Lub PPM na folder > Wyślij do > Fotosik Manager
4. Nie widzę większego zastosowania akurat do FotoMan, ale ogólnie jestem ZA - może się przyzywczaję :D
5. Zdecydowanie ZA!! Bardzo przyjazy byłby dźwięk taki jak na zakończeniu pomyślnym nagrywaniu w Nero BurningROM 8)
6. Pauza uploadu... TAK!!
7. Raczej zbędnę !! Większość poziom upladu na swoich łaczach nie ma super dobrego. Ja mam coś koło 30KB/s i nie wyobrażam sobie, aby jeszcze go zminiejszyć.
A przeglądać strony można bez problemu przy jednoczesnym wysyłaniu zdjęć przez FManager

http://www.BlueForum.pl/ - Forum, Piąta Rzeczywistość :twisted:

www.BlueMan.pl - devBlog & Fotografia
Temat postu: Post Wysłany: 20 Lip 2006 22:00
Dołączył 12 Sty 2006 16:35 Posty 155
Witam.

BlueMan napisał(a):
1. Według mnie po to jest to ograniczenie, aby troszkę utrudnić taki masowy spam obrazków !!

I tak nie ma możliwości wyeliminowania takich zachowań, jak człowiek chce to i tak to zrobi a w przypadku neutralnych celów funkcja jest bardzo przydatna. Osobiście widzę więcej plusów niż minusów tego punktu.

BlueMan napisał(a):
2. Za bardzo by to integrowało w system, a do tego FManager(Fotosik Manager) musiałby cały czas czuwać w okolicach zegara i nadsłuchiwać foldery.

Picasa jakoś sobie radzi i nie widzę różnicy wydajności.

BlueMan napisał(a):
7. Raczej zbędne !! Większość poziom upladu na swoich łączach nie ma super dobrego. Ja mam coś koło 30KB/s i nie wyobrażam sobie, aby jeszcze go zmniejszyć.

Ja mam 8kilo czyli upload albo przeglądarka :(

Pozdrawiam :)
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz Strona 1 z 1 [ 3 posty(ów) ]

Podsumowanie

Aktualnie na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Legenda

• Nowe posty
  • Brak nowych postów
  • Ogłoszenie
  • Nowe posty [ Popularny ]
  • Brak nowych postów [ Popularny ]
  • Przyklejony
  • Nowe posty [ Zablokowany ]
  • Brak nowych postów [ Zablokowany ]
  • Przesunięty
Zasady postowania