Formularz wyszukiwania

Forum Fotosik.pl

Obecny czas:
11 Lut 2012 18:59

AutorWiadomość
Temat postu: Czego najbardziej brakuje na fotosiku ?Post Wysłany: 19 Lut 2010 19:21
Dołączył 01 Lis 2006 20:32 Posty 2
Temat chyba najbardziej inspirujący twórców tej strony.
Dla mnie zawsze wielkim problemem jest ustalenie " wymiarów" zdjęć,szkoda,że nie można ich zmieniać określając ile ma mieć bok krótszy,czy też dłuzszy...
Przydałoby sie też prosta forma kadrowania zdjecia,ot takie pierwsze nieskomplikowane poprawki.
Miałabym wszystko na jednej stronie,a tak szukam, gdzie by tu coś poprawić,szkoda,ze nadal w zasadzie na fotosika mozna tylko zdjęcia wgrywać czy tez katalogować. Dobre i to ale jak cos ulepszacie ( chociaż ja zmian nie przynoszących zbyt wiele nie lubie) to moze pokusić się i na to ?
Moze jakiś łatwy w obsłudze sposób osadzania zdjęć w ramkach,dodawania podpisów ?
Pokuscie sie o jeszcze lepsze, chociaż i tak jest dobrze.
Pozdrawiam.
do góryzobacz profil offline
Temat postu: Re: Czego najbardziej brakuje na fotosiku ?Post Wysłany: 19 Lut 2010 19:35
Dołączył 31 Gru 2008 13:11 Posty 439
Witaj,
usunąłem Twój post w dziale "pomysły i sugestie" gdyż była to kopia tego tematu. Nie ma sensu dwa razy pisać to samo w różnych miejscach. Pozwól że dyskusja potoczy się w tym :)

maryal napisał(a):
nie można ich zmieniać określając ile ma mieć bok krótszy,czy też dłuzszy...

Podczas wgrywania zdjęcia można zmieniać wymiary zdjęcia.
Po kliknięciu "dodaj zdjęcie" kliknij na "określ rozszerzone parametry zdjęć" (screen nr 1), a następnie wybierz jeden z rozmiarów (screen 2).

maryal napisał(a):
Przydałoby sie też prosta forma kadrowania zdjecia

Od tego raczej są programy do obróbki grafiki...

maryal napisał(a):
szkoda,ze nadal w zasadzie na fotosika mozna tylko zdjęcia wgrywać czy tez katalogować.

W tym celu właśnie powstał Fotosik :) "Twoje miejsce na zdjęcia i albumy" :)

maryal napisał(a):
zmian nie przynoszących zbyt wiele nie lubie

Pojawiło się kilka ciekawych opcji, ale w ramach katalogowania zdjęć :) Zawsze możesz w dziale "pomysły i sugestie" podzielić się swoimi pomysłami. Jak będą ciekawe, to zostaną pewnie rozważone :)
Pozdrawiam.

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.

Temat postu: Re: Czego najbardziej brakuje na fotosiku ?Post Wysłany: 19 Lut 2010 22:36
Dołączył 01 Lis 2006 20:32 Posty 2
Oczywiscie znam i stosuje od dawna ten sposob zmniejszania zdjęć. Niestety to jest tylko wąski szablon...
Przykład : Chciałam dodać do konkursu zdjęcia - wymóg strony to : krótszy bok - min 800,dłuższy max 3200 px. Przerobiłam wszystkie z Waszych opcji zmniejszania zdjęć,niestety - jak jeden z boków był odpowiedni to juz drugi nie. I tak do wyczerpania wszystkich zaoferowanych możliwości.

Zaczynam uczyc sie fotoszopa, dla laika to droga przez męke, ale...;) cenna wiedza. Moze wprowadzicie jakiś łatwy samouczek ?
Ja nie marudzę, jest okazja do zmian, niech każdy podpowie co zmienić. Ja mam wielki sentyment do tej strony,jestem tu od początku mojej przygody z fotografią.
Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedź.
Temat postu: Re: Czego najbardziej brakuje na fotosiku ?Post Wysłany: 20 Lut 2010 08:44
Witaj,
niestety na chwilę obecną nie ma takich możliwości. Może w przyszłości się pojawi :)
A co do Photoshopa, to w internecie sporo jest samouczków :)
Pozdrawiam.
Temat postu: Re: Czego najbardziej brakuje na fotosiku ?Post Wysłany: 01 Lis 2010 11:34
Dołączył 13 Cze 2010 12:46 Posty 1
Moim zdaniem brakuje możliwości kopiowania własnych zdięć na dysk lub inne wzkazane miejsce w komputerze.
Temat postu: Re: Czego najbardziej brakuje na fotosiku ?Post Wysłany: 19 Gru 2010 12:33
Możesz kopiowac swoje zdjęcia.
Jest to jednak monotonna robota.
Każde zdjęcie wyświetlasz i klikasz "zapisz jako...".
Pozdrawiam.
Odpowiedz Strona 1 z 1 [ 6 posty(ów) ]

Podsumowanie

Aktualnie na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Legenda

• Nowe posty
  • Brak nowych postów
  • Ogłoszenie
  • Nowe posty [ Popularny ]
  • Brak nowych postów [ Popularny ]
  • Przyklejony
  • Nowe posty [ Zablokowany ]
  • Brak nowych postów [ Zablokowany ]
  • Przesunięty
Zasady postowania