| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| Juzek | Temat postu: | |
![]() Dołączył 12 Sty 2006 16:35 Posty 155 |
Cytuj: To zrobić skrypt, który umożliwi ściągnięcie całego albumu za pomocą kilku kliknięć myszką, a generował ruch, jakby każdy wykonywał daną czynność manualnie!
Jakiś rok temu napisałem takowy skrypt w php, z którego korzystam do tej pory Nie che szkodzić serwisowi więc owy skrypt zatrzymam dla siebie. Chyba, ze wypowie się, których z Architektów w stylu "nam to teges, róbta co chceta".... Wtedy pomyśle nad publikacją Poza tym z tego co pamiętam (a nie jestem tu za często) to do tej pory Fotosik umożliwia (nie bezpośrednio) ściągnięcie wszystkich fotek na raz. Tak czy inaczej. Pozdrawiam | |
| do góry | zobacz profil offline | |
| nalewka | Temat postu: | |
![]() Dołączył 27 Cze 2007 12:44 Posty 37 |
Juzek napisał(a): Poza tym z tego co pamiętam (a nie jestem tu za często) to do tej pory Fotosik umożliwia (nie bezpośrednio) ściągnięcie wszystkich fotek na raz.
Jak??? Możesz napisać coś więcej? Chociaż parę słów, z której strony należałoby zacząć szukać rozwiązania, pls | |
1. Generujesz kody "pełny rozmiar na Forum 1"
2. Wklejasz kody do edytora tekstu (np notatnik) 3. Poleceniem "znajdź i zmień": - zmieniasz [URL=www.fotosik.pl][IMG] na 4. Zapisujesz plik z rozszerzeniem .html lub .htm (bez różnicy) 5. Uruchamiasz go w (np. Firefox'ie) i po załadowaniu strony klikasz Ctrl+S Fotki znajdą się w folderze utworzonym przez przeglądarke. 6.Wysyłasz mesa na fundacje TVN lub datek na Owśiaka Wszystkie punkty muszą być spełnione by sposób zadziałał. | |
Juzek napisał(a): 1. Generujesz kody "pełny rozmiar na Forum 1"
2. Wklejasz kody do edytora tekstu (np notatnik) No i fajnie, czy dobrze rozumiem, że żeby zassać cały album swoich zdjęć proponujesz mi klikać dokładnie w każde zdjęcie w takim albumie i kopiować każdy link do zdjęcia, a więc jeśli mam 70 zdjęć, to mam zapisać 70 linków? Jeśli tak, to wolę klikać prawym klawiszem myszy Zapisz obrazek jako... na każdym zdjęciu, bo szybciej mi to pójdzie. Czy coś źle zrozumiałam? | |
Źle rozumiesz.
Zapoznaj sie z działaniem jedynego zielonego przycisku na stronie http://www.fotosik.pl/moje_obrazki.php | |
Aaaa, teraz już rozumiem, dzięki Ci, dzięki Lecę sprawdzać, jak to zrobić i czy mi się uda. Dam znać co i jak, teraz już z mniejszym poślizgiem czasowym | |
Nie zapominaj o ostatnim punkcie | |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości