| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| nedek | Temat postu: Canon A430 | |
|
Dołączył 19 Sie 2006 21:14 Posty 4 |
Witam to mój pierwszuy post na forum. A więc mam pytanie co sądzicie o aparacie Canon A430. Osobiście posiadam aparat i jestem z niego zadowolony. Jak dla mnie wystarczający tryb makro. Nagrywanie filmów z dzwiękiem do ograniczenia karty. Co Wy o nim sądzicie, mieliście z nim kontakt?
| |
| do góry | zobacz profil offline | |
| BlueMan | Temat postu: | |
|
Dołączył 10 Sty 2006 18:30 Posty 694 |
Całkiem wporządku jest ten aparat !
4Mpix to tak w sam raz jest 8) brakuje mi jedynie dużego wyświetlacza z tyłu (przyzwyczaiłem się do moich 2,5'' A jak według Ciebie robie zdjęcia? Jaka jakość? Jak to oceniasz, ponieważ to wychodzi dopiero w praniu. No i napisz jak zaawansowanym fotografem jesteś _________________ ![]() http://www.BlueForum.pl/ - Forum, Piąta Rzeczywistość www.BlueMan.pl - devBlog & Fotografia | |
| nedek | Temat postu: | |
|
Dołączył 19 Sie 2006 21:14 Posty 4 |
Co do jakości zdjęć nie narzekam. Jest wiele trybów fotografowania. Najczęściej używam supermakro czarnobiały oraz pocztówka. Rozdzielczośc jest dość spora. Idealny aparacik do użytku mdomowego jak też dla jako takich fotografów. A o sobie mogę powiedzieć nie wiele raczej ze mnie amator
Jak widać cudów nie czynie, ale zważając, że jest to mój pierwszy aparat ... | |
| samanta21 | Temat postu: | |
|
Dołączył 27 Gru 2006 22:49 Posty 4 |
To ja mam pytania odnosnie tego aparatu | |
| kociara | Temat postu: | |
![]() Dołączył 09 Sty 2007 19:07 Posty 1 |
To wszystko zależy od jakości zdjęcia. Im lepsza jakość, tym więcej zajmuje pamięci. Poza tym to zależy od pojemności karty, nie od aparatu. Zależy, jaką kupisz.
Co do aparatu, to bardzo sobie go chwalę, chociaż muszę powiedzieć, że naprawdę dobre zdjęcia robi tylko przy bardzo dobrym oświetleniu. Dla przykładu podam jedno moje zdjęcie:
| |
|
To powiedz mi ile ty masz pamięci. Bo standardowo w sklepach widziałam 16 mb co daje podobno 8-10 zdjęc p.s. piekny kotek, chcialabym takiego . Twoj? | |
|
samanta21 napisał(a): tylko ze ja niechce wkladac kolejnej kasy. Jak juz to wole dolozyc i kupic lepszy aparat. A ile Ci wchodzi do aparatu zdjec o najlepszej/najgorszej jakości.
Zmiana aparatu na lepszy nie pociąga za sobą większej ilości zdjęć jaką możesz zapisać w aparacie! Dla przykładu moja KonicaMinolta X1 (8Mpix, aparat za 1'200zl) nie ma nic pamięci wbudowanej!! Nie bój się inwestować w pamięć - to się przecież znacznie bardziej opłaca, niż nowy aparat, bo pamięci są baaaardzo tanie teraz ! _________________ ![]() http://www.BlueForum.pl/ - Forum, Piąta Rzeczywistość www.BlueMan.pl - devBlog & Fotografia | |
|
Moja koleżanki mają aparaty za przykładowo 900 zl gdzie wchodzi im np 200 zdjec (tych o najslabszej jakosci). Mysle ze wolalabym miec aparat ktory ma duzo pamieci kosztem jakosci. wkoncu to tylko amatorskie fotki, nie mam wielkich wymagan. To ile by kosztowala pamiec na powiedzmy 150 zdjec?
| |
|
200 zdjęc??
To pewnie w jakości 640x480 Większą rozdzielczość masz na monitorze komputera !! Sorry, ale w takiej rozdzielczości to małe znaczki pocztowe można robić - dla większych obiektów nie ma taka rozdzielczość żadnych plusów !! W takim razie nie opłaca się inwestować w aparat cyfrowy, bo dzisiejsze telefony komórkowe robą lepsze zdjęcia !! Dla aparatu Canon A430 4Mpix karta, która pomieści ok 150 zdjęc to była by taka: 128 MB - pomieści tak chyba 180 zdjęć, a kosztuje 18zł ( http://www.allegro.pl/item156715009_128 ... ktura.html ) Oczywiście 180 zdjęć w najlepszej jakości !! _________________ ![]() http://www.BlueForum.pl/ - Forum, Piąta Rzeczywistość www.BlueMan.pl - devBlog & Fotografia | |
|
Dzieki BlueMan | |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości