| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| quest-88 | Temat postu: bardzo słaby poziom prywatności | |
|
Dołączył 30 Sty 2006 13:50 Posty 24 |
no więc to pewnie bug
Wysłałem zdjęcia przez Fotosik Managera. Zaznaczyłem, że jest to prywatny album. Nie widać go w profilu (nick.fotosik.pl) czyli jest w porządku. Gorzej jest ze zdjęciami. Wszystkie są oznaczone "Dostępność: Publiczne", w konsekwencji czego wszystkie zdjęcia jakie są w prywatnym albumie, są również widoczne dla osób trzecich. Nie po to tworzę prywatny album aby ludzie mogli sobie, wybrane zdjęcia oglądać. Skoro zaznaczam, że album jest prywatny, automatycznie wszystkie zdjęcia powinny mieć taki sam status. Niestety, ktoś już wykorzystał ten bug --- właśnie zauważyłem, że z zagalopowania umieściłem to w złym dziale, przepraszam _________________
| |
| do góry | zobacz profil offline | |
| BlueMan | Temat postu: | |
|
Dołączył 10 Sty 2006 18:30 Posty 694 |
Ale zdjęcia mogą być w kilku albumach, to wtedy w jednym maja się wyświetlać, w innym nie ?
mimo, że to utrudnia trochę życie, to mimo wszystko uważam, że jest to prawidłowe rozwiązanie sytuacji... _________________ ![]() http://www.BlueForum.pl/ - Forum, Piąta Rzeczywistość www.BlueMan.pl - devBlog & Fotografia | |
| Agrest | Temat postu: | |
![]() Dołączył 10 Sty 2006 11:39 Posty 359 |
Widzisz poprawka jaka pozwala na ujednolicanie praw zdjęć i albumów od kilku tygodni leży sobie na becie ale z jej wprowadzeniem jest jak z komentarzami. Obawiam się, że to co dla ciebie jest oczywiste i potrzebne będzie bugiem dla kogoś innego. Ale wprowadzimy jakąś łagodną wersję tzn. user będzie decydował co z tym zrobić i jak się mają zachować prawa fotek/abumów a ilość kombinacji i możliwych zmian jest tu mase.
_________________ -- Tomasz Dwornicki, td@medousa.pl, Zespół Fotosik.pl | |
| mieczyk | Temat postu: | |
![]() Dołączył 09 Sie 2006 10:53 Posty 11 |
Z tego co widzę problem został rozwiązany w Fotosikmenagerze - wystarczy zaznaczyć "zdjęcie prywatne" albo zrobić to już na stronie.
| |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości