| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| krecikk | Temat postu: | |
![]() Dołączył 09 Sie 2006 11:11 Posty 1 |
BlueMan napisał(a): Agrest ma racje z tym, że nie przechodząc zdjęcie, po zdjęciu nie wygeneruje się tak dużej ilości odwiedzin dla całego fotosika... A to jest przydatne, jak potwierdzenie Swietnego serwisu, aby zglaszali się reklamodawcy i aby Fotosik sie rozwijal dalej! Jeśli chodzi o odwiedziny, to najlepszym rozwiązaniem dla Fotosika byłoby stworzyć opcję wykupienia opcjonalnego abonamentu - za jakąś rozsądną kwotę nie wyświetlałyby się reklamy BlueMan napisał(a): Ale także to co zaproponował berbeluszka - aby funkcja "ściągnij wszystko z albumu
" była dostepna tylko wewnętrz swojego konta, lub ewentualnie dla super-przyjaciół. Zdecydowanie podoba mi się taka opcja. Również ja potrzebowałabym możliwości ściągnięcia własnych zdjęć. Agnieszka | |
| do góry | zobacz profil offline | |
| lynx | Temat postu: | |
![]() Dołączył 15 Maj 2006 22:23 Posty 18 |
Taka funkcja to byłoby świetne rozwiązanie,ale zamiast "wewnętrznej opcji użytkownika, czy superprzyjaciół, proponowałabym raczej opcję - "Udostępnij album do ściągnięcia dla:
Cytuj: A co jeśli ktoś ma cały album napchany tapetami samochodów ?!
i chciałoby się, aby wszyscy mogli się cieszyć tymi autkami PZDR:mrgreen: _________________ ![]() (¯`v´¯) .`·.¸.·´ ¸.·´¸.·´¨) ¸.·*¨) (¸.·´ (¸.·´ .·´ ¸¸.·¨¯`·.... | |
| BlueMan | Temat postu: | |
|
Dołączył 10 Sty 2006 18:30 Posty 694 |
Możliwość ściągania albumu przez wszystkich jest prawie, że pewne, że nie przejdzie, bo są to za duże straty dla administratorów fotosika Dlatego najlepszym kompromisem będzie po prostu możliwość ściągania zdjęć tylko ze swojego konta. _________________ ![]() http://www.BlueForum.pl/ - Forum, Piąta Rzeczywistość www.BlueMan.pl - devBlog & Fotografia | |
Z pewnością masz rację Blueman _________________ ![]() (¯`v´¯) .`·.¸.·´ ¸.·´¸.·´¨) ¸.·*¨) (¸.·´ (¸.·´ .·´ ¸¸.·¨¯`·.... | |
| BlueMan | Temat postu: | |
|
Dołączył 10 Sty 2006 18:30 Posty 694 |
lynx napisał(a): przejrzy te kilka lub kilkanaście stron,aby sprawdzic,czy rzeczywiście potrzebuje ściągać cały album IMO
Tak - a reszta zdjęć (kilkadziesiąt, setki) nie zostaną przejrzane, tylko od razu zassa ktoś cały album, bo wygodniej na dysku przeglądać. Nie będzie znowu tylu odsłon, co jakby każdy musiał przeglądać cały album, aby ściągnąć każdą fotkę, a także znacznie zrośnie ruch transferu na serwerze _________________ ![]() http://www.BlueForum.pl/ - Forum, Piąta Rzeczywistość www.BlueMan.pl - devBlog & Fotografia | |
Hmm...Może więc wprowadzić limit ilości fotek w albumach z możliwością downloadu?Np.20-25:wtedy przejrzenie takiego albumu w całości nie byłoby kłopotliwe PZDR _________________ ![]() (¯`v´¯) .`·.¸.·´ ¸.·´¸.·´¨) ¸.·*¨) (¸.·´ (¸.·´ .·´ ¸¸.·¨¯`·.... | |
| maniuks | Temat postu: | |
![]() Dołączył 09 Sie 2006 12:47 Posty 28 |
jestem za
przykładowo robię album ze zdjęciami klasy, oni nie są zarerejstrowani a fotki też chcą mieć, a klikanie 200 razy zapisz jako jest nieco żmudne tak samo z innymi rzeczami choć z drugiej strony są to fotki autora albumu i onmoże się nie zgodzić na rozpowszechnianie czy pobieranie fotek proponuję więc aby była taka opcja le tylko za zgoda autora albumu _________________ ![]() http://www.maniuks.co.cc
| |
| plumbum24 | Temat postu: jestem za | |
![]() Dołączył 22 Gru 2007 22:26 Posty 7 |
Taka funkcja jest wręcz niezbędna. Powód prosty!
Zniszczenie dysku twardego, wirusy komputerowe (patrz wirusy, robaki, root kity, shareware, itp.). Czasem jest to jedyny backup naszych albumów! Funkcja powinna być dostępna dla: admina, super przyjaciół i przyjaciół - tu oczywiście z zapytaniem autora o zgodę na pobranie (tzw. potwierdzenie)!!! | |
| bartg | Temat postu: Dołanczam się do | |
|
Dołączył 07 Mar 2007 20:12 Posty 5 |
Dołączam się do propozycji BlueMan. Aktualnie straciłem zdjęcia a ich jedyna kopia pozostała na fotosik.pl. I co teraz? ~150 zdjęc mam ręcznie sciagac?
Ostatnio edytowany przez bartg, 27 Lut 2008 17:57, edytowano w sumie 1 raz | |
| nalewka | Temat postu: | |
![]() Dołączył 27 Cze 2007 12:44 Posty 37 |
Co nowego w ściąganiu zawartości albumów przez autora czy właściciela konta? Czy coś się ruszyło, czy jak zwykle na forum mielemy, mielemy i NIC z tego nie wynika?
Chcę ściągnąć swoje własne zdjęcia żeby mieć back-up, kto mi wyjaśni dlaczego nie mam takiej możliwości? Odsłony? Administracji się coś nie opłaca? Zapłaciłam abonament i mnie TEŻ ma się opłacać korzystanie z fotosika, nie tylko adminowi! | |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości