Formularz wyszukiwania

Forum Fotosik.pl

Obecny czas:
11 Lut 2012 23:01

AutorWiadomość
Temat postu: Post Wysłany: 14 Sty 2007 18:04
Dołączył 09 Sie 2006 11:11 Posty 1
BlueMan napisał(a):
Agrest ma racje z tym, że nie przechodząc zdjęcie, po zdjęciu nie wygeneruje się tak dużej ilości odwiedzin dla całego fotosika... A to jest przydatne, jak potwierdzenie Swietnego serwisu, aby zglaszali się reklamodawcy i aby Fotosik sie rozwijal dalej!

Jeśli chodzi o odwiedziny, to najlepszym rozwiązaniem dla Fotosika byłoby stworzyć opcję wykupienia opcjonalnego abonamentu - za jakąś rozsądną kwotę nie wyświetlałyby się reklamy

BlueMan napisał(a):
Ale także to co zaproponował berbeluszka - aby funkcja "ściągnij wszystko z albumu
" była dostepna tylko wewnętrz swojego konta, lub ewentualnie dla super-przyjaciół.

Zdecydowanie podoba mi się taka opcja. Również ja potrzebowałabym możliwości ściągnięcia własnych zdjęć.

Agnieszka
do góryzobacz profil offline
Temat postu: Post Wysłany: 15 Sty 2007 21:54
Dołączył 15 Maj 2006 22:23 Posty 18
Taka funkcja to byłoby świetne rozwiązanie,ale zamiast "wewnętrznej opcji użytkownika, czy superprzyjaciół, proponowałabym raczej opcję -
"Udostępnij album do ściągnięcia dla:
    wszystkich
    tylko dla mnie
    dla przyjaciół
    dla superprzyjaciół"
Bo co w przypadku, jaki BlueMan opisał:
Cytuj:
A co jeśli ktoś ma cały album napchany tapetami samochodów ?!

i chciałoby się, aby wszyscy mogli się cieszyć tymi autkami
PZDR
:mrgreen:

(¯`v´¯)

.`·.¸.·´

¸.·´¸.·´¨) ¸.·*¨)

(¸.·´ (¸.·´ .·´ ¸¸.·¨¯`·....
Temat postu: Post Wysłany: 16 Sty 2007 08:35
Dołączył 10 Sty 2006 18:30 Posty 694
Możliwość ściągania albumu przez wszystkich jest prawie, że pewne, że nie przejdzie, bo są to za duże straty dla administratorów fotosika ;)

Dlatego najlepszym kompromisem będzie po prostu możliwość ściągania zdjęć tylko ze swojego konta.

http://www.BlueForum.pl/ - Forum, Piąta Rzeczywistość :twisted:

www.BlueMan.pl - devBlog & Fotografia
Temat postu: Post Wysłany: 18 Sty 2007 21:27
Z pewnością masz rację Blueman :wink: niestety.Moim skromnym zdaniem jednak,jeśli w paczce-albumie jest po kilkaset fotek,to nie każdy będzie chciał ściągać całość,ale wybierze, to co mu najbardziej podpasuje i nie skorzysta z "downloadu" ;) I myślę,że nie będzie to jednak aż taka strata dla administracji,bo przecież chcąc pobrać album w całości, mało kto zdecyduje się pobierać "kota w worku" i przejrzy te kilka lub kilkanaście stron,aby sprawdzic,czy rzeczywiście potrzebuje ściągać cały album IMO :mrgreen: PZDR

(¯`v´¯)

.`·.¸.·´

¸.·´¸.·´¨) ¸.·*¨)

Temat postu: Post Wysłany: 19 Sty 2007 19:43
Dołączył 10 Sty 2006 18:30 Posty 694
lynx napisał(a):
przejrzy te kilka lub kilkanaście stron,aby sprawdzic,czy rzeczywiście potrzebuje ściągać cały album IMO

Tak - a reszta zdjęć (kilkadziesiąt, setki) nie zostaną przejrzane, tylko od razu zassa ktoś cały album, bo wygodniej na dysku przeglądać.
Nie będzie znowu tylu odsłon, co jakby każdy musiał przeglądać cały album, aby ściągnąć każdą fotkę, a także znacznie zrośnie ruch transferu na serwerze :(

http://www.BlueForum.pl/ - Forum, Piąta Rzeczywistość :twisted:

www.BlueMan.pl - devBlog & Fotografia
Temat postu: Post Wysłany: 20 Sty 2007 00:31
Hmm...Może więc wprowadzić limit ilości fotek w albumach z możliwością downloadu?Np.20-25:wtedy przejrzenie takiego albumu w całości nie byłoby kłopotliwe :wink: Poza tym z doświadczenia użytkownika wiem,że albumy z większą ilością zdjęć i tak oglądane są tylko do 10go góra 15go zdjęcia.Pozostałe fotki pojedynczo, tylko w przypadku,gdy jakaś miniatura wpadnie w oko :twisted:
PZDR :mrgreen:

(¯`v´¯)

.`·.¸.·´

¸.·´¸.·´¨) ¸.·*¨)

Temat postu: Post Wysłany: 22 Lut 2007 12:56
Dołączył 09 Sie 2006 12:47 Posty 28
jestem za

przykładowo robię album ze zdjęciami klasy, oni nie są zarerejstrowani a fotki też chcą mieć, a klikanie 200 razy zapisz jako jest nieco żmudne
tak samo z innymi rzeczami

choć z drugiej strony są to fotki autora albumu i onmoże się nie zgodzić na rozpowszechnianie czy pobieranie fotek

proponuję więc aby była taka opcja le tylko za zgoda autora albumu

http://www.maniuks.co.cc

Image
Temat postu: jestem zaPost Wysłany: 06 Sty 2008 13:34
Dołączył 22 Gru 2007 22:26 Posty 7
Taka funkcja jest wręcz niezbędna. Powód prosty!

Zniszczenie dysku twardego, wirusy komputerowe (patrz wirusy, robaki, root kity, shareware, itp.).

Czasem jest to jedyny backup naszych albumów!

Funkcja powinna być dostępna dla: admina, super przyjaciół i przyjaciół - tu oczywiście z zapytaniem autora o zgodę na pobranie (tzw. potwierdzenie)!!!
Temat postu: Dołanczam się doPost Wysłany: 23 Lut 2008 16:56
Dołączył 07 Mar 2007 20:12 Posty 5
Dołączam się do propozycji BlueMan. Aktualnie straciłem zdjęcia a ich jedyna kopia pozostała na fotosik.pl. I co teraz? ~150 zdjęc mam ręcznie sciagac?

Ostatnio edytowany przez bartg, 27 Lut 2008 17:57, edytowano w sumie 1 raz

Temat postu: Post Wysłany: 27 Lut 2008 17:46
Dołączył 27 Cze 2007 12:44 Posty 37
Co nowego w ściąganiu zawartości albumów przez autora czy właściciela konta? Czy coś się ruszyło, czy jak zwykle na forum mielemy, mielemy i NIC z tego nie wynika?

Chcę ściągnąć swoje własne zdjęcia żeby mieć back-up, kto mi wyjaśni dlaczego nie mam takiej możliwości?

Odsłony? Administracji się coś nie opłaca? Zapłaciłam abonament i mnie TEŻ ma się opłacać korzystanie z fotosika, nie tylko adminowi!
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz

Idź do strony 1, 2, 3 

Strona 2 z 3 [ 21 posty(ów) ]

Podsumowanie

Aktualnie na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Legenda

• Nowe posty
  • Brak nowych postów
  • Ogłoszenie
  • Nowe posty [ Popularny ]
  • Brak nowych postów [ Popularny ]
  • Przyklejony
  • Nowe posty [ Zablokowany ]
  • Brak nowych postów [ Zablokowany ]
  • Przesunięty
Zasady postowania