| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| krzaq81 | Temat postu: 30D czy 450D??? | |
![]() Dołączył 23 Lip 2007 02:32 Posty 1 |
witam wszystkich....od roku jestem uzytkownikiem fuji s6500 i powoli zaczynam czuc ze to za malo...
planuje zakup lustrzanki cyfrowej...co bedzie miec miejsce za kiljka miesiecy(taka mam nadzieje głowa mnie juz boli od czytania i sluchania opinii...no ale informacji nigdy zbyt wiele. 30D czy 450D....który wybrac?....biorac pod uwage ze ma to byc sprzet ktory ma za zadanie doprowadzic mnie do bycia zaawansowanym uzytkownikiem lustrzanki na dlugie lata...hehe | |
| do góry | zobacz profil offline | |
| silveraxe | Temat postu: | |
![]() Dołączył 16 Wrz 2007 08:16 Posty 79 |
powiem krotko
Ta sama cena a jakosc hmm 30 d to bajka i obudowa ze stopow magnezu Mam 30 d 2 lata i smialo moge go polecic 8) | |
| buter | Temat postu: | |
|
Dołączył 15 Maj 2009 18:24 Posty 1 |
A co masz do jakości Canon 450D , ja go używam i nie zauważyłem , żeby jakość fotek , które robi , była słaba .
| |
| silveraxe | Temat postu: Re: 30D czy 450D??? | |
![]() Dołączył 16 Wrz 2007 08:16 Posty 79 |
Jedna sprawa. Firma canon prowadzi kilka lini: jedno, dwu i trzycyfrowe i różnica w parametrach niczego tu nie zmieni. chodzi o rzeszę odbiorców dla których jest kierowany jedno- wiadomo dla pro bo canony 1 to kosiarki do roboty a nie do zabawy, dwu dla biedniejszych pro i ambitniejszych amatorów, a trzycyfrowe dla tych którzy sobie chcą zdjęcia porobić. _________________ Rzeczy niemozliwe zalatwiam od razu, na cuda trzeba troszeczke poczekac... | |
| didok | Temat postu: Re: 30D czy 450D??? | |
|
Dołączył 07 Lut 2009 19:19 Posty 3 |
Witam a co myslicie o Canon EOS 1000D ?
| |
| fotosik | Temat postu: Re: 30D czy 450D??? | |
![]() Dołączył 26 Lis 2008 10:51 Posty 284 |
Najprostsza i najtańsza lustrzanka Canona, co nie znaczy, że zła. Na początek przygody z lustrzankami jak znalazł Warto przeczytać jakiś test, np tutaj: http://optyczne.pl/83.1-Test_aparatu-Ca ... 4%99p.html | |
|
Dziekuje Obiektyw dodatkowy mam; Sigma 70-300mm F4-5.6, DG MACRO. Nie znam sie natym niestety ale jak dla amatora wystarczy rzeczywiscie. A ciagle niemam czasu zeby poeksperymentowac. A jaki bys polecil "lepsiejszy"? Niekoniecznie Canon. Robie fotki dzieciom, kwiatom i kotu | |
Jak już masz obiektyw, to warto zostać przy Canonie, choć zawsze szkiełko można sprzedać Półka wyżej to już naprawdę całkiem fajne maszynki, też oczywiście amatorskie, ale cena nadal jeszcze nie jest zabójcza (ok 2000 zł). Godne polecenia to np Canon 450 czy 500d, Nikon d5000 czy Pentax K-x. Każdy z nich ma swoje plusy i minusy, ale generalnie wszystkie są na podobnym poziomie i ktoś, kto hobbystycznie fotografuje większych różnic w zdjęciach tak naprawdę nie zauważy (oczywiście zakładając, że będą one robiony podobnej klasy obiektywami). Jeśli masz zamiar w przyszłości zainwestować w obiektywy, warto pod tym kątem przyjrzeć się poszczególnym systemom. Najszerszy wybór oferują oczywiście Canon i Nikon. Pentax z kolei znany jest z bardzo dobrej współpracy ze starymi (tanimi jak barszcz i bardzo dobrymi!) obiektywami M42. Jeśli nie masz zamiaru zbytnio rozbudowywać w przyszłości "szklarni", po prostu pójdź do sklepu, weź któryś z modeli do ręki, przymierz i kup ten, który lepiej leży | |
|
Dziekuje za szybka i pomocna odpowiedz Ceny rzeczywiscie sa zabojcze ja za mojego 1000D zaplacilam 450 euro 2 lata temu. | |
Ah, myślałem, że dopiero przymierzasz się do zakupu 1000d. Skoro już go masz, to przesiadka na modela opisywane powyżej raczej nie ma sensu. Jak już to lepiej od razu na coś z wyższej półki, czyli np canon 60d czy nikon d90, ale to już większy wydatek. Lepiej chyba jakiś fajny obiektyw dokupić do tysiączki | |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości